Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

IFKS Stavoren

Het is 18 augustus 2018. We hebben het SKS 2018 in Stavoren gemist, maar kunnen dat nu goed maken met het IFKS 2018. Het waait best stevig 5-6 Bft uit NW richting en het is zwaar bewolkt. We kunnen mooi met een rif door hakken naar de hoek Vrouwenzand en na 1 1/2 uur hebben we het laatste schip ingehaald en ligt alles wat uit Lemmer vertrok nu achter ons. We kunnen het niet laten 🙂 Achter ons blijft een Bavaria 33 het aardig bijhouden, initëel vol getuigd, maar later toch met een rif in het grootzeil, net als wij.

Als we voorbij de VZ zijn zien we de Krümel 3 op het AIS verschijnen en draaien bij om nog even een soort van rendez-vous te hebben. We schieten net voor de veerdienst Enkuizen-Stavoren langs en hebben proberen radiocontact t krijgen met de Krümel 3. Dichterbij dan op de foto komen we niet maar we spotten elkaar en zwaaien. Wij draaien bij en lopen nu voor de wind Stavoren binnen. We kijken eerst nog even in de oude haven, maar daar ligt het redelijk vol en we wijken uit naar de buitenhaven.

De wedstrijde van het IFKS waren vandaag in Hindelopen en zijn grotendeels afgelast. WE zien de schepen dus Stavoren binnekomen aan het eind van de dag.

Op zondag waait het nog steeds hard, 6 Bft, en ook nu worden bijna alle IFKS wedstrijden afgelast. Wij zeilen buitenom terug naar Lemmer, met een ZW 6Bft is dat langs de Frieze kust ruim bezeild.

 

Heen naar het IFKS

en terug van het IFKS