Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

15-16 september naar Hindeloopen

Prachtig zeilweer, met behoorlijk wat drukte voor en in de sluis ls we weg gaan. We liggen vrij voor aan achter een binnenvaartschip. Als we uitvaren zit er een klein sloepje voor ons in de weg, hij vaart midvaarwater in de sluis en daarmee hindert hij de schepen achter zich. Voor ons zit wederom zo’n Duitse speedboot; veel vermogen achterop de hekspiegel, en te veel vet rondome de buikstreek.

En het gas gaat er goed op als deze Duitser de sluis uit vaart, met een enorme hekgolf achter zicht aan. We hebben dit eerder meegemaakt en de schepen aan het remmingwerk gaan dit niet leuk vinden. Jeannet schreeuwt de Duitser toe dat ie kalm aan moet doen. Pas als ik mijn mond opentrek op zeer luid volume reageert hij. Zijn vrouw stuurt, hij schreeuwt, maar krijgt daarna waarschijnlijk op zijn kloten van zijn vrouw. Want net na het remmingwerk maakt de Duitser rechtsomkeert en gaat terug de nog openstaande sluis in….

Hebben wij weer….

Buiten waait het aardig, we varen met een rif en we moeten wat opkruisen. En het is fris dus we hebben voor het eerst weer de muts op. Maar het is machtig zeilen.

In Hindeloopen worden we in een hoek geparkeerd, achter drie schepen die later bij elkaar blijken te horen en naast een Duits zeiljacht met 3 jonge kerels aan boord. Die krijgen als snel nog meer kerels aan boord dis dat beloofd wat vannacht.

We eten nu eens in de Hinde voor de verandering. Daarna maken even een rondje naar de pier, en zien we dat het rode havenlicht is gedoofd.

Het bleef dus nog lang onrustig en Jeannet heeft slecht geslapen door alle herrie om ons heen.

Ook de volgende dag waait het aardig, ZW dus we moeten eerst wat kruisen om bij de VZ boei te komen en daarna kunnen we ruimte richting Lemmer. We gaan weer als een raket.