Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

2-3 mei 2015

De hele week was het prachtig weer, maar voor het weekend wordt niet veel goeds voorspeld. Toch is het zaterdags mooi weer, maar zonder wind van betekenis; 4-6 kts.

Op de motor dus, naar Lemmer. Bij de Rotterdamse Hoek hijsen we toch even de zeilen, maar met 3 knopen wind en iets meer dan 2 kts op het log besluiten we dat niets voor ons is en strijken de zeilen en gan op de motor naar Lemmer.

’s Avonds hebben we een rendez-vous met Mrs. Hemmingway, Tanja en Eric. Spontane ontmoetingen ergens in een haven is altijd super.

De volgende dag staat er meer wind, er is zelfs een windwaarschuwing van kracht van 6 bft. De lucht is grijs en er worden buien voorspeld. Niet al te best dus, aar we hebben er zin in en vetrekken rond 10:45 uur.

Voor de kust tussen Urk en Lemmer wordt een nieuw windpark aangelegd. De vaarroute is daarmee zo’n km westelijker te komen te liggen. Met name het stuk tussen de Friesche Hoek en de Rotterdamse Hoek is enorm veranderd. De waypoints van vorig jaar, is volledig waardeloos.

Een nieuw waypoint voor de Rotterdamse Hoek is : 52º46.147N 005º34.658E. Vandaar door naar het waypoint 52º49.442N 005º38.284E voor de Friesche Hoek.