Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Rendez-vous Backstage

Op vrijdagavond krijgen we een berichtje van Arco; of we nog gaan zeilen het weekend en waar we dan naar toe gaan. Er staan een aantal opties die we de volgende dag zullen bekijken en er een zullen kiezen. Medemblik is met de Westenwind in ieder geval niet bezeild, dus Stavoren of Hindeloopen blijven over.

De volgende ochtend, 12 september, spreken we af dat het Hindeloopen of Stavoren wordt. Om 11 uur liggen we bij de PM sluis, die we net dicht zien gaan. Pas om 13:00 uur varen we aan de de andere kant het IJsselmeer op….. Het waait aardig, dus we hebben wachtende voor de sluis al een rif getrokken en die komt goed van pas. Door de westenwind moeten we opkruizen naar het Vrouwenzand en dat kost ons de nodige tijd. Via de marifoon en telefoon spreken we uiteindelijk in Stavoren af. Tegen 17:30 meren we af naast de Backstage in de buitenhaven van Stavoren. Tijd om weer even bij te praten met Arco en Margreet. Dat was lang geleden.

De volgende dag vertrekken we beiden om 12:00. De wind is Zuid-West, een dikke 5. Met een rif steken wee eerst een stukje richting Den Oever om vervolgens zuide te gaan. Met een paar slagen kunnen we het Vrouwenzand rond en dan ruime wind met de stuurautomaat aan en een lekker zonnetje sturen we op Lemmer af.

Echt nog een lekker weekendje zeilen zo medio september 🙂