Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

SKS2017

Het wordt een soort van jaarlijkse traditie om bij de wedstrijden in Stavoren te kijken vanaf ons eigen schip. Het weer houdt niet over en we verliezen meer dan een uur bij de Prinses Margrietsluis voordat we kunnen varen. De wind is 5-6Bft en komt uit het Westen to West-Noordwest.

We zullen dus moeten opkruisen naar de hoek Vrouwenzand en dat gaat tijd kosten. Eerst een lange slag richting de Rotterdamse Hoek en dan tot helemaal onder de kust bij de Rode Klif. Daarna blijven tussen de kust en de Rode tonnen lijn kruisen om niet te veel van de lijn af te wijken. Als we eenmaal de splitsingston van het Vrouwenzand in de peiling hebben maken we de laatste klap richting Noord. We zijn dan intussen best een tijd onderweg en we zien in de verte de laatste Skûtsjes finishen. We hebben het niet gehaald om op tijd de finish mee te maken.

De golven bouwen zich op vanuit het Noord-Westen en lopen stuk op het Vrouwenzand. Er zitten af en toe behoorlijke grote golven bij.

We nemen een box in de buitenhaven, mooi rustig en ver van het feestgeruis in de stad. We eten wederom in de Visserman, waar we Sipke tegenkomen.