Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2022

De eerste vakantiedag, het is 18 juni, met Jeppe is begonnen. En hoewel we al een paar kleine trips hebben gemaakt met hem, willen we toch rustig aan beginnen.
We besluiten dan ook om vanuit Lemmer binnendoor richting Stavoren te varen.

De Corona maatregelen zijn van de baan, dus geen mondkapjes e.d. meer. Het is bijna weer als vanouds.

Het is mooi weer, maar er is niet genoeg wind uit de juiste richting. Dus motoren we naar onze eerste slaapstop, de Galamadammen. Omdat we langszij kunnen afmeren kan Jeppe ook makkelijk van en aan boord komen. Door de toepassing van de pelikaanhaken kan ik nu de onderste zeerailingdraad losnemen, zodat Jeppe geen obstakels treft.

De volgende dag is het wederom mooi weer met een goede wind. Omdat we nu eerst willen zien hoe Jeppe zich houdt besluiten we te stoppen in Hindeloopen. We meren af aan een kopsteiger van de marina. Ook nu liggen we langszij, zodat Jeppe goed op en af kan.

Omdat het prachtig weer is blijven we dagje langer liggen. Het weiland naast de steigers is een prachtige speelplaats voor Jeppe en zijn bal. En wij genieten vol op.

Op dinsdag de 21ste besluiten we te vertrekken en richting Harlingen te varen. Met een 1/2 uurtje zijn de we door de sluis; soms zit het mee 😉
Het is prachtig weer met veel te weinig wind. De zon is meedogenloos en we moeten zorgen dat Jeppe niet oververhit raakt proberen we op verschillende manier schaduw te maken.

Als we bij het einde van de Boontjes komen besluiten we maar door te varen naar Vlieland, want we zijn vroeg er is nog steeds geen wind en de getijde haven met een hond aan boord zien we effe niet zitten. Daarnaast kan je in Harlingen niet makkelijk een grasveld of strand vinden om de hond uit te laten en Jeppe is geen stoeppoeper.

Vlieland is natuurlijk een walhalla voor honden en Jeppe vindt het geweldig. En elke dag is het weer mooi weer en wandelen we langs de vloedlijn. Het is echt vakantie.
Maar na een paar dagen wordt Jeannet steeds beroerder en is ze geveld door Corona. Of all places.

Aan boord kunnen we dus wel in quarantaine blijven en we mijden de drukte. Het is nog rustig op Vlieland dus tijdens onze wandelingen door het bos en langs het strand, voorzover het Jeannet lukt, zijn mooie uitstapjes. Al met al liggen we dus zo’n 2 weken op Vlieland en is Jeannet weer behoorlijk opgeknapt. Maar ze heeft een aardige jas uitgedaan. In de komende dagen moeten we dus weer richting huis. Op zondag 3 juli vertrekken we van Vlieland met een tussenstop in Makkum. Het is wederom mooi weer met niet teveel wind, dus op ons gemak varen we ‘s-morgens, voor ons doen vroeg, uit. Het laatste stuk over de Boontjes moeten we weer motoren.

Jeppe is na 14 dagen over het strand en door de duiden uitgeput 😉

Ook in Makkum blijven we vanwege het mooie weer een dagje extra liggen.

Op dinsdag 5 juli vertrekken we richting Stavoren, waar we onze laatste nacht van de vakantie zullen doorbrengen. We meren af aan de binnenzijde in de marina.

De enige donkere wolken die we hebben gezien op de laatste dag

Ondanks Corona hebben we toch een mooie vakantie gehad. Het weer speelde natuurlijk enorm in ons voordeel. Jeppe heeft het ook enorm naar zijn zin gehad. We hebben alleen weinig zeemijlen gemaakt. Is dat erg? Absoluut niet. Het is tenslotte vakantie.