Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

3 juli; geMakkum

Weer helemaal fit vertrekken we via de Johan Friso sluis over het IJsselmeer naar Makkum. We hebben vandaag als we beginnen een knoop of 13-15 vanuit Westelijke richting. Vol getuigd stuiven we met een knoop of 7 richting Noord. Het is een kort stuk, maar na gisteren wel even lekker. Even geen gebulder aan je kop en gewoon lekker zeilen. Zelfs in vakantie uitvoering zijn we sneller dan alles wat we tegenkomen….

De zon schijnt als we Marina Makkum binnen lopen en we liggen beschut achter de bossages bij het kantoor. De wind is nog aardig aangetrokken naar een 6 Bft. We genieten nog even van de zon en de warmte zo in de luwte en gaan daarna, geheel conform ons ritueel eten in de pizzaria naast de haven.

De hele dag buiten maakt je rozig en tegen een uur of half elf zijn we van de wereld en in een diepe slaap. We moeten de volgende ochtend om 7 uur op om bijtijds de sluis bij Kornwerderzand te kunnen passeren en met dood tij over de Boontjes te varen.