Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zomervakantie 2023

Nog steeds een schrijversblok, dus ook nu een samenvattende video, maar weinig tekst.

We hadden een probleem van een niet startende motor toe we aan het remmingwerk lagen te wachten om de sluis in te kunnen varen. De oorzaak is een slechte startknop, waarvan de contacten beyond repair waren gecorrodeerd.

Het lukte uiteindelijk wel om de motor te starten en die is pas uitgegaan toen we in Oudeschild lagen afgemeerd in de jachthaven. Een reserve startknop, die ik al sinds 2013 aan boord had liggen, heeft eindelijk zijn weg gevonden naar het instrumentpaneel in de boot. De motor start weer als vanouds.

De vakantie hebben we gebruikt om een beetje langs de eilanden te hoppen. Veel zon en hoge temperaturen noodzaakte ons om creatief te zijn om schaduw voor Jeppe te creƫren door een tuk zeildoek over de buiskap te spannen. Dat gaf ons ook inspiratie om aanpassingen aan de buiskap en kuiptent te laten maken voor het nieuwe seizoen.