Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Vakantie 2015; dag 1

Het is 9:37 als we uitvaren onder een strak blauwe lucht, gekleed in enkel een korte broek en een t-shirt. Twee weken geleden hadden onder de zeilpakken de thermokleding nog aan. Het is eindelijk zomer en we hebben vakantie.

Het log staat op 2117, met 1701 motor uren en de koers richting Makkum. Er staat een oostelijk windje, 3-4 Bft. ter hoogte van Enkhuizen zakt de wind er een beetje uit en we zetten de gennaker. We vliegen van 4 kts door naar 8 kts, andere schepen naast ons achterlatend.

Nog geen 30 minuten later trekt de wind naar 16 kts en we strijken de gennaker want er komt nog meer wind aan. Als we de VZ-West zijn gepasseerd hebben we 20-21 kts wind op een ruime koers naar Makkum. Dit is zeilen als of je op de Middelandse Zee zeilt. Het is warm en een super windje. onder Kornwerderzand komen we een 37-42 voets jacht tegen die achter on draait en gaat jagen. jeannet en ik kijken elkaar aan en beginnen te lachen; “racen” roepen we en trimmen de zeilen een beetje. En weg zijn we, het jacht gedesisolutioneerd achter latend. Dan draaien we de aanloop naar Makkum in, na 5 en een half uur; 34 mijl en een gemiddelede van 6.1 kts. Log 2150 en 1702 motor uren. Het is 15:39 uur.

We meren af aan Golf 3 en eten ’s avonds een pizza bij de pizzaboer bij Marina Makkum. Daarna gaan we nog even op het strand van Makkum genieten van de ondergaande zon.

De vakantie is goed begonnen.