Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

May 4-5th, 2013

In het weekend van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, maken wij onze eerste echte zeiltrip met de nieuwe Yazz. Eerst ‘s-morgens nog klusjes gedaan, zoals nieuwe gasslangen gemonteerd, nieuw luchtfilter gemonteerd en zo. Om 15:15 varen we uit richting Enkhuizen met een stevige wind; we schatten 5Bft.

Onze nieuwe boot loopt als een speer , ondanks dat we nog niet echt met trimmen bezig zijn. We komen eigenlijk niet onder de 7 knopen uit op het stuk naar de hoek van het Enkhuizerzand.

Na de ET-O moeten we flink aan de wind, die ook nog behoorlijk aantrekt naar een ruime 6 Bft(hoorden we later…) Ook scherp aan de wind ligt de snelheid, met een rif, steeds boven de 6.5 knots.

DSCF3383 DSCF3387 DSCF3390

Daarnaast gaat de nieuwe Yazz anders om met de golven op het IJsselmeer. Ging de Dehler31 meer over de golven, gaat de Dehler 37 meer door de golven. Dit leidt wel tot een stabieler vaargedrag. We hebben ook het gevoel dat we meer wind kunnen hebben dan voorheen.

Om 17:30 meren we af in de Compagnie-haven. Nooit eerder waren we zo snel in Enkhuizen ;-).
‘s-Avonds eten we in de Mastenbar in de jachthaven. Een bijzonder moment om de Dodenherdenking in een restaurant, met veel Duitsers, mee te maken.

De volgende ochtend varen we om 10:30 uit met een 3Bft. Ook nu lopen we niet onder de 6 knopen. Halverwege de Hoek Enkhuizerzand zakt de wind verder weg en dus ook onze snelheid.
Tegen een uur of 3 meren we af in de Deko.

De eerste indruk is meer dan goed. De Dehler 37 zeilt geweldig en zal ons snel eigen worden.