Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

20-21 mei, rendez vouz met Wink

Na lange tijd hebben we weer een rendez vous met de Wink van Anton en Nienke. Nu ze op een motorboot varen en niet vanzelfsprekend het grote water over kunnen, liggen we minder vaak samen ergensĀ in een haven. Hartstikke leuk om weer samen ergens te liggen en te kunnen borrelen en bijpraten. Dit keer in de oude haven van Hindeloopen.

Als we de MArgrietsluis uitvaren in Lemmer staat er een behoorlijke wind, NO 20kts en dus zetten we een rif. De snelheid ligt hoog en we stuiven door het water. Als we net voorbij de Steile bank zijn zien we een jacht met een gebroken mast voorbij komen. Die zal dus ergens bij het Vrouwenzand waarschijnlijk op een ondiepte gevaren zijn waardoor de mast naar beneden is gekomen. We zien de laatste tijd veel (huur)schepen vastlopen ter hoogte van het Vrouwenzand.

Voor ons zien we enorme stapelwolken boven Noord Holland ontstaan. Dat voorspeld niet heel veel goeds. Als we in Zuidelijke richting kijken zien we een enorme bui over Urk trekken, maar daar hebben wij geen last van.

Voorbij de hoek Vrouwenzand sturen we richting Hindeloopen en achter ons zien we een enorme bui boven Enkhuizen hangen

De wind is wat ingezakt en we lopen nog maar 5 kts. Even later trekt de bui over en hijs ik mij in mijn zeilpak, voor de laatste paar mijl richting Hindeloopen.

Als we binnenvaren in de oude haven kunnen we naast de Wink afmeren, aan de hoofdsteiger. Bij Anton en Nienke aan boord borrelen we bij voordat we gaan eten bij Amme Gijs. Ik heb mijn nek te laat warm ingepakt en voel een enorme koppijn opkomen en later tijdens het eten, moet ik onverricht naar de kooi en ziek als een hond heb ik gedurende de nacht een intense relatie met de toiletpot….

De volgende ochtend ben ik weer redelijk hersteld, maar dik ingepakt varen we terug naar huis. Anton en Nienke gaan door naar Terschelling om daar voor de vloot van de Waddentocht van de Huotrib haven lekker te genieten.