Draadloos AIS NMEA0183 boord netwerk 2


Intussen begin ik aan versie 3 van mijn boord netwerk. Na installatie van de SH GX2200 marifoon met GPS en AIS heb ik mijn 66-kanaals NMEA GPS ontvanger om zeep geholpen. Het oude Robertson netwerk (1995) werkt met een NMEA versie 1.1 of 1.5 en kan niet standaard overweg met versie 2.x of hoger. Dus de GPS signalen uit de SH GX2200 kunnen niet in het oude netwerk worden ingevoerd.

Dit als gevolg dat ik 2 GPS bronnen had die via de WiFi verbinding op de iPad binnen kwamen en mijn iSailor app volledig in de war brachten. Ik heb toen de 2 signalen weer gescheiden en alleen de GPS en AIS uit de SH GX2200 werd nog via WiFi doorgegeven. Gevolg was wel dat ik allerlei andere info niet meer had, zoals de winddata.

Nu de nieuwste NMEA multiplexers meer functies krijgen en ook ingangen kunnen filteren om doublures te voorkomen heb ik besloten een nieuwe NMEA multiplexer te kopen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de STAR TRACKING multiplexer met WiFi.

Voornaamste reden is dat dit een Nederlands product is en de ontwikkelaar Chris Roos actief op het zeilers forum ondersteuning biedt.

Alles werkt weer prima conform onderstaand schema.boordnetwerk_v3

 


2 gedachten over “Draadloos AIS NMEA0183 boord netwerk

 • Max Krekel

  Beste,

  Ik zag dat jullie een SH GX-2200 VHF hebben gekocht. Ik overweeg ook zo’n apparaat te kopen.
  Wat zijn jullie ervaringen met dit apparaat tot nu toe?

  Groet, Max Krekel
  Schipper v/d Bakvis
  Dehler 35 CWS

  • Yazz Bericht auteur

   Beste Max,

   De overweging was de integratie van AIS, GPS en marifoon. De GX2200 bevalt prima en de data als ais en gps is goed bruikbaar op de ipad. De handleiding goed lezen is wel belangrijk gegeven de vele instelmogelijkheden.

   Groet Roy

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.