Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

2 april; eerste weekend trip 2016

Voordat we konden vertrekken moest ik eerst nog een lijn vrij maken boven in de mast. Ik n.l. bij het op de wal zetten alle lijnen uit de mast gehaald voor een goeie wasbeurt. De gennakerval was de laatste die ik uit de mast moest trekken en door de kou etc. heb ik dat op zijn janboerenfluitjes gedaan met als gevolg dat de looplijn boven in de mast naast het katrolletje en de masttop plaat vast was komen te zitten. Dit moest nu dus eerst verholpen worden. Een tripje naar de top en terug dus.

Altijd als ik boven in de mast moet zijn maak ik een selfie en een overzichtsfoto.

Nadat dat was geklaard konden we vertrekken richting Enkhuizen. Veel wind was er niet( er was gewoon geen wind!) dus na 2 uur dobberen hebben we de motor gestart om in Enkhuizen te komen.

Het was er nog rustig en de prijzen van het liggeld zijn weer zeker 10% omhoog gegaan. Ik moest nu €24,50 afrekenen voor 1 nacht. Nog wel met gratis stroom, maar toch.

De volgende dag was het wederom redelijk weer met weinig wind.

Na een lekker ontbijtje en wat uitbuik oefeningen konden we huiswaarts. We liepen initieel toch nog ergens tussen de 4 en 5 knopen dus voorlopig  ging het goed. Later zakte de wind verder terug en konden we de gennaker weer even uitproberen voor de eerste keer dit jaar. Na 45 minuten was ook dat op en zijn we de laatste mijl op de motor richting de sluis gevaren.