Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

18 augustsus 2013; Enkhuizen Lelystad

’s Nachts heeft het flink gewaaid en geregend en als we wakker worden is het nog niet helemaal droog en zwaar bewolkt. De wind neemt af lijkt het in de haven.
Na een heerlijk ontbijtje aan boord
ontbijtje
maken we de Yazz vaarklaar. Om 12:15 varen we uit, wederom met een rif omdat er een windwaarschuwing is uitgegaan van 6 Bft. Als we het Krabbersgat uit zijn hijsen we de zeilen en stuiven door naar de ET-N om daarna richting de ET-O te koersen. Jeannet heeft haar handen vol om de boot een beetje op koers te houden en als snel lopen we alle andere schepen in. We halen een maximale snelheid van 8.7 knopen, zonder hulp van golven etc. Een record tot nu toe.
Om 14:30 liggen we in de bo in Lelystad en laten de fok drogen terwijl we genieten van een biertje. Jeannet maakt weer een heerlijke past maaltijd en om een uur of 8 keren we huiswaarts. We hebben een prachtig zeilweekend achter de rug.