Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

19 september; heen en weer naar Urk

Met te drukke plannen kunnen we slechts een paar uurtjes zeilen. Het weer is best aardig, het waait 4Bft uit Noordelijke richting en het is 15ยบ Celcius. Het voordeel van een paar uurtjes zeilen is dat je niet het hele schip hoeft af te tanken etc. Gewoon zeilen omhoog en gaan. En dat is wat we doen.

Op de Houtrib zeilen we nog op vlak water, maar na het Commissarislicht lopen er toch wel wat golven. Het is frisser aan de kop dan we zouden willen en voor het eerst gaan de mutsen weer op. Omdat we ook een grote bui aan zagen komen hebben we ook de zeilbroek alvast aan.

Net op het IJsselmeer treffen we een Duits schip, met racy zeilen. We kunnen niet ontdekken wat voor een schip het is, maar het lijkt iets van een 42ft, Franse makelij. Het is nek aan nek, maar we raken beetje bij beetje achterop, waar we eerder beetje bij beetje inlopen. Dan sturen wij ruimer naar Urk, lopen daardoor harder en onder dit schip door. Bij een van de laatste tonnen voor de haven van Urk gaan we overstag en zeilen ruime wind terug. De golven zwiepen ons af en toe van links naar rechts en latens ons bij tijd en wijle een stukje surfen.

Na drie uurtjes spelevaren zijn we weer terug in de box en hebben we 17,84 nm gevaren.