Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

20 augustus 2011, Weekendje Enkhuizen

Eindelijk is het weer eens een weekend mooi weer, volgens het vooruitzicht en kunnen we met z’n twee├źn een weekendje met Yazz op pad. Dat hebben we dit jaar nog niet veel gedaan.

Vanuit Lelystad kan je dan kiezen voor Hoorn, Enkhuizen, Urk als je binnen een uurtje of 3 in een andere haven wilt liggen. Gegeven de windrichting voor Zondag kiezen we voor Enkhuizen. Hoorn zou betekenen dat we het hele stuk voor de wind terug zouden moeten.

Zaterdag met een goeie 4 Bft naar Enkhuizen. Er zijn heel veel boten op het water, m.n. door allerlei wedstrijden dier er worden gevaren. Als we halverwege de staart van het Enkhuizerzand komen zitten we bijna in het veld van een wedstrijd met platbodems. Allen gebruiken ze spinakers. Dat blijf ik een vreemd gezicht vinden.

 

Eenmaal in de Compagnieshaven is het erg rustig, maar later op de avond loopt het toch aardig vol.

De verwachting voor zondag ziet er niet best uit. Onweer met windstoten tot 40 knopen. En inderdaad om 10 uur trekt en een behoorlijke onweersbui over. Daarna klaart het meteen op en wij varen uit richting Lelystad. Met 5,5 knopen gaan we daar een uurtje of 3 over doen.