Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

12 juni 2010

Op 12 juni 2010 is een prachtige dag voor een stukje varen. Er staat een krachtige NW wind 6Bft. In de haven voelt het rustiger aan en ik tuig de Yazz met een rif en de grote genua.

Zodra ik op de Houtrib vaar ervaar ik m.n. de vlagen toch als uitdagend als je singlehanded zeilt. Eenmaal op het IJsselmeer trekt de wind aan naar continue boven de 21 knopen. De golven bouwen lekker op met zo’n NW wind. Als ik ruim over de helft naar Urk ben heb ik toch enig moeite om met dit zeilplan de boel met voldoende overtuiging onder controle te houden.

Als ik overstag ga heb ik dan ook moeite de genua snel onder controle te krijgen. Ik heb duidelijk een inschattingsfout gemaakt. Mijzelf overschat of de wind onderschat, wie het weet mag het zeggen.

Toch heb ik onderweg nog wel tijd gehad om een filmpje te schieten smiley