Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

18 augustus 2011, YazzMeTass

Vandaag heb ik een business zeilevent georganiseerd met Bert van Elburg en Edwin Manten van TASS. Het weer is nog steed wisselvallig, maar als ik om 11:00 uur de laatste voorbereidingen tref, breekt de zon door. Het lijkt een mooie zeildag te gaan worden.

Even over 12-ven zijn Bert en Edwin aan boord en nuttigen we eerst een scheepslunch en praten we even bij.

Het doel voor vandaag is om naar Urk te gaan en daar even een visje te eten. De wind is echter NO-3-4 Bft. Urk ligt dus pal in de wind en is niet bezeild. Als we om 12:45 uitvaren betrekt het weer en begint het te miezeren. Af en toe hebben we droge periodes, maar het is meer nat dan droog. De temperatuur is echter niet onaardig.

We kruisen richting Urk, maar dan zien we boven Urk de eerste bliksemflits en besluit ik voor het onweer terug te keren richting de Houtrib.

Zo’n beetje voor de wind zeilen we de Houtrib op en om 17:45 liggen we weer in de box. Na een borrel aan boord gaan we eten in het havenrestaurant. Dit kan ik aanraden na en dagje zeilen. Goed eten voor een prettige prijs.