Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

23 september 2007

Het is prachtig weer met een zuidwestelijke matige wind(4Bft). We kijken met bewondering naar een aantal schipper die al zeilend de haven verlaten (zonder motor). Ik zal me daar nog maar niet aan wagen.

Rond 12 uur varen we gezamenlijk uit en besluiten wat te spelevaren op het Wagenpad.
Het is druk op deze zondag op het water en we moeten steeds goed om ons heen blijven kijken. Een aantal malen moeten conform de regels een schip aan lij voorrang verlenen.

Anton en Nienke willen vandaag oefenen om al zeilend te ankeren. Vanf een afstandje lijkt het allemaal kinder spel. Als de Wink voor anker ligt besluiten we langs zij te komen en af te meren aan de Wink. Uiteraard met de motor bij. Het water is nogal knobbelig en dan is het afmeren langszij toch best nog spannend. Maar het lukt ons om zonder schade als een volleerd schipper aan te meren.

We genieten een heerlijke lunch.

Na de lunch ga ik samen met Anton ons schip eens aan de tand voelen en Lil zal een paar mooie plaatjes schieten.

Aan het eind van de middag varen we richting Medemblik en meren af in de Middenhaven.

In de tussentijd kam de havenmeester bij alle schepen langs met een computeruitdraai voor de verwachting van morgen. Stormachtig met regen en onweer….

We maken nog een wandeling met z’n allen door Medemblik en genieten een heerlijk maal in een Portugees restaurant in de Middenhaven en maken ons nog niet druk om de volgende dag.