Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

8 juli 2009

Vandaag heb ik wederom een businessevent georganiseerd met Elwin Albert van ACSA en Edwin Manten van TASS en Anton de Buijzerd van WINK.

De voorspellingen zijn niet echt goed te noemen en rond het middaguur schepen we in met donkere wolken boven ons een zowaar ook een miezerige regenbui.

Met de NW 6Bft wind kunnen we snel even naar Urk en terug voor een lekker stukje vis. Maar voordat we vertrekken nemen wee eerst een stevige lunch omdat het buiten behoorlijk knobbelig kan zijn op het IJsselmeer.

Na de lunch vetrekken we rond 13:00 uur richting Urk. De windmeter geeft dan al een dikke 6 aan….

En we zijn de Houtrib nog niet uit…..
Veel boten gaan we vandaag niet tegenkomen in ieder geval.

smiley

Eenmaal buiten op het IJsselmeer trekt de wind door naar 7Bft uit NW richting. De golven zwellen en met een dubbel rif stuiven we naar Urk. Met de schoot ruim open raakt de giek een aantal keer zelfs het water, dus schuin gaat ie.
Met anderhalf uur zijn we in Urk.
De meeste mensen liggen verwaaid en zullen niet uitvaren vandaag. Enigszins vreemd worden wij nagekeken als wij na een kort verblijf in Urk weer het ruime sop kiezen.

smiley

Intussen is de wind nog verder aangewakkerd en ik meet nu regelmatig 8 Bft…. We zullen weer in record tempo terug zijn in Lelystad En dat met alleen de fok gehesen!

Hieronder nog even een filmpje…