Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

11 juli 2009

Vakantie! Twee weken met de Yazz op pad. Zwerven over het IJsselmeer en de Waddenzee.

Met een kar afgeladen met proviand, lakens, handdoeken en wat al niet meer lopen we naar de boot. Er is nog best wat werk te verzetten voordat we kunnen vertrekken. De afgelopen dagen rook het water in de tank niet al te fris meersmiley. Ik heb twee flessen witte natuurazijn in de tanks gegooid, nadat ik deze eerst helemaal heb leeg gepompt en heb afgevuld met vers water. Nu spoel ik de tank eerst weer helemaal leeg, nu deze 24 uur heeft gestaan met het azijn mengsel. Na het leegpompen de tank weer opnieuw gevuld en nog een beetje de leidingen doorgespoeld. Alles weer helemaal fris! En dat voor nog geen Euro aan handel!smiley.

Rond twaalven varen we uit. Het is mooi weer, de zon schijnt regelmatig en er staat een NO wind 4Bft. Bestemming Medemblik.

De camera is te goed opgeborgen dus geen foto’s. Maar we zijn onderweg. Later op de dag krimpt de wind en we hebben op het laatste stuk naar Medemblik de wind pal tegen.
Om 18:30 lopen we Medemblik binnen….

Een vrije plek zit er niet meer in de we meren af naast een stel uit Harlingen in de Middenhaven. De zon schijnt en we genieten na met een wijntje….