Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2012; dag 8

We hebben de storm op Vlieland uitgezeten en een paar mooie dagen gehad met veel zon en veel wind. Vandaag varen we vanuit Vlieland naar Terschelling. De wind is 3-4 Bft NW en de Stortemelk deint wel, maar er zijn geen brekers. Rekening houdend met de stroom die we mee hebben sturen we hoger om goed om de groene tonnen heen te komen.

De Slenk is niet bezeild en motoren we dus rustig richting het Schuitegat, varende aan stuurboordswal. Dan worden we door een tuinstoelkruiser opgelopen. Deze schipper besluit tussen mij en de betonning door te willen in plaats van ons aan stuurboord te houden. Ik roep hem toe dat hij ons aan stuurboord dient te houden als oploper. Maar de man trekt zijn schouders op en stoomt verder….tussen ons en de betonning door, slechts 1,5 meter ruimte latend tussen de beide schepen…..

Op het Schuitengat trekken we nog even de zeilen omhoog en zeilen richting de havenmond van Terschelling