Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Naar Engeland; Dag 6

Vandaag steken we over van Duinkerken naar Ramsgate. Om 8:00 uur hebben we palaver en om 8:30 uur varen we uit. Er is vandaag voor de vernadering nu eens niet veel wind en onze koers is ook bijna pal voor de wind. Ook dat is zeezeilen, laat ik mij vertellen 🙂

We sturen richting de boei Ruytinger SW, waar mer met z’n allen verzamelen voordat we de Shipping lane oversteken.Als je naar links kijkt zie je de kust bij Calais, terwijl als je naar rechts kijkt je de witte kliffen van Dover ziet. Best grappig dat je zowel Frankrijk als Engeland kan zien

Rond 12:00 uur beginnen we gezamenlijk aan de oversteek. Tot 3x aan toe moeten we de oversteek onderbreken om uit te wijken voor vrachtschepen. Ongelofelijk hoe hard die gaan; als je ze op 2 mijl afstand ziet aankomen denk je “dat haal ik makkelijk voorlangs…”. Nou dat kan je dus wel vergeten!

Bij de 4de poging kunnen we zonder onderbreking en in een rechte lijn oversteken. En dat gaat bij ons vol het gas erop. We halen 9.4 knopen met 60 graden schijnbare wind van 15 knopen en sturen richting het lichtschip de Goodwin.

Om 16:30 uur lopen we Ramsgate binnen. We zijn aan de overkant!