Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2013; dag 12

26-juni-2013. Het is wederom best goed weer,alleen een beetje fris. Om 10:45 varen we uit richting Lemmer. De wind is nog steeds NO 16 knopen. We besluiten toch een rif te trekken als we de Haven van Hindeloopen uit varen.

DSCF3509
Een mooie tocht langs de Friese Kust brengt ons met ruime wind rond 15:30 uur in Lemmer. We besluiten in de jachthaven Lemmer te gaan liggen omdat we in de Havengids hadden gelezen dat het sanitair volledig is vernieuwd en meren af aan de meldsteiger. Van een stel dat voor ons is afgemeerd horen we dat de havenmeester druk is met een boot uit het water hijsen en dat ie zo komt. Zij wachten al een half uur.
Omdat het nogal lawaaiig is willen we toch even in de Lemsterbaai bij de sluis in Lemmer kijken of daar plek is als we de havenmeester tegen het lijf lopen. We laten ons een beetje overvallen en krijgen een ligplaats toegewezen, helemaal achterin ( of voorin als je wilt) aan een afgelegen plek, waar je je sloopboot nog niet zou neerleggen. Maar wel precies achter de Lemsterbaai.
We lopen dus direct bij het havenkantoor van de Lemsterbaai binnen. Ze hebben nog wel een plekkie vrij.
We melden ons weer af bij jachthaven Lemmer en varen de boot om de Friesche Hoek.
De plek is wat krap, 3.57 meter breed voor een boot van 3.50 meter vereist precisie sturen, maar we draaien de Yazz bij een tweede poging strak de box in.
‘s-Avonds eten we een prima pizza bij La Gondola en gaan voldaan naar bed.