Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2013; dag 13 – 14

28-juni-2013. We zijn en dag blijven liggen in Lemmer, om een beetje de buurt te verkennen en naar huizen te kijken.
Vandaag is het onze laatste dag van de vakantie en we zullen dus vanuit Lemmer naar Lelystad zeilen. De verwachting is 4-5 Bft uit WZW-telijke richting. Er hangt een behoorlijke grijze deken boven ons, maar volgens Buienradar komt er geen regen meer na 10:30 uur. Die bui krijgen we in ieder geval nog even over ons heen.
Rond 11:15 varen we uit en zodra we de Friesche Hoek om zijn staat er 27 knopen wind over dek, een dikke 6 dus.
We besluiten om alleen de fok te gebruiken, maar zullen het eerste stuk tot aan de splitsingston met het Prinses Margriet Kanaal op de motor moeten doen.
Als we die passeren trekken we de fok uit, maar we komen niet voldoende op hoogte om de werkzaamheden bij de Rotterdamse Hoek te passeren. De wind is nu meestal rond de 18-20 knopen dus we besluiten toch het grootzeil met een rif te gaan gebruiken.
Bij de Rotterdamse Hoek staat een behoorlijke zeegang, maar we kunnen veilig de werkzaamheden passeren en sturen nu bijna pal Zuid naar het Commissarislicht. We blijven boven de 7 knopen varen en de wind vlaagt soms naar 28 knopen over dek. Rond 15:30 meren we af in onze box in Lelystad.
De vakantie 2013 zit er op. We hebben veel wind gehad, maar desalnietemin hebben we een heerlijke zeilvakantie achter de rug, waarbij we ongeveer om de dag hebben gezeild, gemiddeld.
De boot heeft zich, op een gescheurd grootzeil na, prima gehouden en zeilt fantastisch. Motor problemen hebben we ook niet meer gehad, gelukkig. We hebben het gevoel dat we de nieuwe Yazz aardig hebben leren kennen onder deze stevige omstandigheden. Wellicht gaan we de volgende zeilvakantie een week langer maken.