Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

24-25 juli 2010

’s Morgens lopen we de D-steiger op als ik opeens achter mij hoor roepen;”Hee Wassili…”. Verrast kijk ik om en ik zie Klaas bij D5 liggen. Samen met Bea zijn zij Lelystad aangelopen met hun nieuwe jacht de Myrlette. Een Etap 30i. Een mooi en sportief schip. Samen maken we snel plannen om een trip naar Enkhuizen te maken. Wij slaan snel water in en varen uit. Even later hoor ik Klaas over de marifoon dat ze ook onder zeil zijn. Er staat een mooie NO 4-5 Bft en er is genoeg zeegang langs de boeienlijn op het Enkhuizerzand. Als we het Krabbersgat invaren blijkt de Compagnieshaven vol te zijn en dus moeten we door naar de Oude Binnenhaven. Via de marifoon geef ik de wijziging door aan de Myrlette De havenmeester draait snel de brug bij De Kameel en wij zoeken een plek in de toch wel volle Binnenhaven. Als Klaas en Bea ook hebben afgemeerd, drinken we een borrel op hun nieuwe aanwinst.