Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2013; dag 7 – 11

21 tot 25 juni 2013. Tot vandaag zijn we blijven liggen op Vlieland, deels verwaaid, deels omdat we Vlieland geweldig vinden.

We hebben weer veel gezien in de haven( een lemsteraak oid die in de ingang van de haven aan lager wal raakt terwijl er ook nog een groot motorschip binnen loopt),DSCF3440

de storm uitgezeten,

IMG_0343

 

Jeannet in da mast gehesen,

DSCF3497

over het eiland gefietst,

DSCF3447

en langs het strand gewandeld.

IMG_0957IMG_0964

 

Vandaag zijn de condities goed om te vertrekken; het is zonnig, niet te veel wind (15-16 knopen) uit NO richting.
Anderhalf uur voor hoogwater Vlieland varen we uit, om 10:30 uur. Sterke stroming tegen richting de Stortemelk dwingt ons,met de motor bij, bijna in de wind te varen tot aan de west- kardinaal. Dan pas kunnen we halve wind richting Vliestroom. Met ruime wind en de bulletalie strak varen we bijna voor de wind richting de Blauwe Slenk. Met een enkel rif zeilen we lekker door en met hoogwater Harlingen draaien we de Boontjes op.
Als we bij de Lorentzsluisen aankomen gaat het licht op rood-groen en we moeten ons haasten de zeilen te strijken. We kunnen meteen door de sluis in.
We zetten, eenmaal de sluis door, koers naar Hindeloopen op alleen de fok. Met maar 4 knopen sukkelen we voort en spreken met heit en mem af om ons te ontmoeten in de binnenhaven van Hindeloopen.

IMG_0988
We vinden het een bijzonder moment als heit en mem aan boord zijn! En het zonnetje schijnt stevig door.

DSCF3508

Later eten we wat bij Anne Gijs, een aanrader! En kunnen daarna zo de kooi inrollen 🙂