Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2013; dag 6

20 juni 2013. We vertrekken naar Vlieland en wel met het vroege tij. Dus om 04:15 op staan om zodoende rond 05:15 in Kornwerderzand te zijn. We varen uit om 05:15 uit Makkum en kunnen snel door de sluis.

DSCF3429

Om 06:05 varen we de Waddenzee op richting Harlingen over de Boontjes.
Met een NW wind is Harlingen niet bezeild en we motoren met 7 knopen stevig door. Even voor zevenen hijsen we het zeil, enkel rif en fok bij 16 knopen wind. We verwachten meer te krijgen onder weg. De zee is vlak en we varen net na de Pollendam op een Dehler 35, C’est la vie, uit Nes. Als we op de Vliestroom aankomen prikken wij een beetje om zo hoog mogelijk te lopen. We halen bijna de VL 3, maar omdat we heel dicht bij het wrak komen maken we toch even een slag om zeker te weten dat we er niet op zullen stranden.
Dan draaien we de Stortemelk op met ruime wind. Voordat we de betonning in de geul bij Vlieland passeren strijken we de zeilen en varen op de motor de haven van Vlieland binnen. Het is even voor 10 uur.

DSCF3433
We zullen een paar dagen blijven liggen, zeker gezien de windverwachtingen voor de komende dagen van 8 Bft of meer….