Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 16

Omdat we van meerdere mensen hadden gehoord dat er verschrikkelijk veel vliegen op het IJsselmeer waren, besluiten we i.p.v. naar Makkum te varen weer naar Texel te varen. Op het zoute water heb je tenslotte geen last van vliegen.

Het is mooi weer, maar er staat nauwelijks wind. En omdat de sluis tussen 12 en 12:00 uur niet draait pakken we de sluis van 11:30 uur en zullen dan aan de andere kant van de SAS brug wachten op het juiste tij. Ron 14:00 uur is het hoogwater Harlingen en kunnen we volledig met stroom mee naar Texel.

DSCF4099

Een uurtje eerder dan gepland, we moeten tenslotte toch motoren, vertrekken we. Richting de eilanden is het enorm druk, richting Korwerderzand is het rustig. We tuffen met 6 knopen over de Boontjes en om 16:10 meren we af in Oudeschild.

temp05

De laatste paar dagen van de vakantie verblijven we op Texel om dan zaterdag richting huis te gaan.