Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Naar Engeland; Dag 1

Een lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling; zeilend naar Engeland. Als bemanning mee op de Wink, een Sunbeam 44 van Anton en Nienke op een flottielje tocht van Ocean People. De groep bestaat uit 7 zeiljachten en 3 motor jachten.

Ik stap op in Stellendam en klim om 17:30 uur aan boord van de Wink. Het is prachtig weer met een NO wind van 5-6 Bft.

Als alles is ingescheept, drinken we nog een borrel en gaan rond 23:00 uur te kooi. Midden in de nacht wordt ik wakker van het geklapper van vallen, die Anton toch echt goed had vastgezet. Intussen regent het horizontaal en de wind blaast met 9 Bft over het dek. Anton en ik gaan de regen in om de vallen vast te zetten.

Daarna val ik een diep slaap…