Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Brandstofopvoerpomp

Omdat er voor de Yanmar 2GM20 twee verschillende brandstofopvoerpompjes bestaan (in het Engels fuel lift pump genoemd); eentje met een korte en eentje met een lange hevel, haal ik eerst maar de oude brandstofopvoerpomp van de motor.

Eerst draai ik de brandstofkraan in de bakskist dicht en zet ik een lekbak onder het pompje. Als ik de brandstofleidingen loshaal, lijkt het of er een veertje uit een van de openingen komt. Later blijkt dit een afdraaisel uit het pomphuis te zijn!

Als ik het pompje in mijn handen heb, het kost ongeveer 20 minuten om het te verwijderen en dat gaat het beste met dopsleutels (10mm) omdat er geen ruimte is voor steeksleutels, zie ik dat het inwendige draad inderdaad zo goed als weg is. Ik begrijp nu waarom het lekte.

Nu op zoek naar een nieuwe pomp en dan terugplaatsen.

 

Wordt vervolgd.