Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 15

We blijven nog een dagje in Harlingen liggen.Omdat onze Engelse buren vandaag willen vertrekken hebben we afgesproken dat we de schepen zullen omleggen. Zij gaan nog even Harlingen in terwijl achter ons een schip vertrekt. Wij leggen de Yazz tegen de kade zodat de Engelsen zo meteen gewoon kunnen vertrekken.

Omdat Harlingen een getijde haven is liggen we met twee lange lijnen vast aan de wal. Hierdoor draaien we wel een beetje, maar zolang we alleen liggen is dat geen probleem.

Jeannet gaat een dagje shoppen, maar omdat het druk gaat worden, denken we, blijf ik aan boord om te zorgen dat er geen gekke dingen gebeuren als we er niet zijn.

Dan komt er een Duits schip langszij en ik leg hem vast aan ons schip. Omdat we nogal draaien vraag ik hen een lijn uit te brengen naar de wal. Ik pak de lijn en zal hem meenemen de  kade op. We liggen een kleine meter lager dan de wal en ik stap quasi nonchalant vanuit de kuip naar de wal. Althans dat was het plan. Me niet realiserende dat door de lange lijnen ons schip iet strak langs de wal ligt. Met het afzetten duw ik de Yazz van de kade in plaats van mijzelf op de kade. Ik realiseer me dat ik ga vallen, kan me nog enigszins omdraaien en stort tussen het wal en het schip 🙁

Ik hang nu aan de zeereling tot aan mijn middel in het water en heb met mijn rechterhand de kade geraakt tijdens mijn val. Omdat er klampen tussen de fenders en de wal zijn opgehangen, kan ik redelijk makkelijk weer aan boord klimmen. Met een gedeukt ego zet ik een tweede pogingtemp04 in om de lijn aan de wal te brengen. Dit keer zonder ongelukken.

Omdat het water niet echt lekker fris is spoel ik mij aan boord af en doe droge kleding aan en was de natte kleding uit.

De rest van de dag verloopt zonder ongelukken 🙂