Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 19

Vandaag vertrekken richting huis, helaas. Het is prachting weer met een ZO 4Bft windje. We vertrekken om 8:00 uur om met het beetje laatste stroom mee de Texel stroom  af te varen en met het kenteren van het tij het Vissers Jagers Gaatje in kunnen steken. Met een rif varen hoog en hard richting ons eerste waypoint. Zo met de vroege ochtendzon is het prachtig zeilen op de Wadden.

DSCF4115

De boten voor ons halen we al snel in. De winst komt m.n. ook doordat we bijna 20 graden aan de wind zeilen en daarmee een zeer goede VMG maken.

Het Vissers Jagers gaatje moeten we opkruisen en daar zien we ook de eerste zeehonden op de zandbanken liggen.

DSCF4119

Tot aan de ingang van Den Oever blijven we zeilen. Dan moeten we even een half uurtje aan het remming werk voordat de brug en sluis draait.
Eenmaal door de Stevinsluis is de wind behoorlijk minder. We trekken het rif er uit maar met 7 knopen wind op een niet bezeilde koers naar Enkhuizen al het wel even duren. Bij de oude zeug zetten we de motor bij en koersen nu linea recta naar Enkhuizen. Ik app Klaas en Bea en even later hebben we afgesproken een rendez-vous in Enkhuizen te hebben. Wij meren daar rond een uur of twee af en we hebben een box voor Klaas en Bea gereserveerd. We zullen zo aan de dezelfde steiger liggen wij op P6 zij op P19.

Om 16:45 zijn ook Klaas en Bea ook aangekomen. We drinken een borrel aan boord en het is weer super gezellig. Na het eten gaat bij ons het licht uit