Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 1

Het is 1 juli 2014, de start van de vakantie van dit jaar. Op basis van de ervaring van vorig jaren hebben we besloten om dit jaar langer weg te gaan. Met ons ruimere schip hebben we meer ruimte en comfort om langere perioden weg te blijven. We hebben nu bijna drie weken de tijd om aan boord te verblijven. Yippie!

Omdat we op dinsdag vertrekken, hebben we het afgelopen weekend de tijd genomen om op ons gemak de boot in te ruimen voor vertrek. Dat is zo prima bevallen; geen vertrek stress of iets van dien aard.

Het weer is qua temperatuur prima, hoewel op het water toch nog tegen de frisse kant aan. De lucht is bewolkt de zon schijnt. Helaas laat de windverwachting is 3 to 4 Bft. We varen rond 11:30  richting Medemblik.
Wat opvalt is dat het IJsselmeer ontzettend veel alg bevat, niet eerder heb ik zo’n dikke groene drap mee gemaakt. Het lijkt wel of we in groente soep varen. Ondanks de windstilte hebben we gek genoeg weinig last van vliegen, hetgeen je wel zou verwachten…

Na een uurtje varen trekt de wind aan, zo tegen de 4 Bft, en kunnen we eindelijk lekker zeilen. Omdat de wind NW is moeten we wel kruisend richting Medemblik, hetgeen we met veel plezier doen.

Rond 16:30 komen we in Medemblik aan en meren af in de Middenhaven naast een alleraardigst stel die eigenlijk de nacht ankerend willen doorbrengen bij de Kreupel, maar nu toch maar blijven liggen. Omdat we langer zijn dan het schip tegen de wal wil ik een lijn naar de wal hebben. De meerpaal staat een meter of 4 van onze preekstoel vandaan en de schipper naast ons vraagt of hij even een lijn moet over zetten. Bluffer als ik ben zeg ik “nee hoor dat hoeft niet , ik werp wel even een lijntje…”. “Ha, ha dat gaat je never nooit niet lukken vanaf daar..” zegt ie, en ik werp in 1x onze lijn om de paal.

De schipper lacht hard en is stomverbaasd. “Beginnersgeluk….” probeer ik nog. Jeannet is apetrots 🙂

14774592483_b2e7308cda_o