Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

20 september 2007

Vandaag gaan we ons “nieuwe” maar vooral eerste zeiljacht ophalen in Katwoude; een Dehler 31 genaamd Schutteva√™r. We zeilen met Anton en Nienke op de Wink, een Sunbeam 44, vanuit Lelystad naar Monnickendam en dan de jachthaven in Katwoude.

De planning is om rond het middag uur in katwoude aan te komen en het waait een harde wind (7 Bft) uit zuidelijke richting. Vanuit de Houribhaven passeren we de sluis naar het Markermeer en zetten koers richting Monnickendam, kompaskoers 265.

Rond 12:30 komen we aan en regelen de afhandeling met de vorige eigenaar. Daarna gaan we aan de slag om de boot schoon te maken en ons eigen lucht te geven. Lilian is een kei in dit soort dingen en ik fungeer als draagezel en voer de opdrachten uit die ik krijg toegewezen.

De rest van de middag boenen en poetsen we en uiteindelijk richten we onze kooi in. We hebben besloten in het vooronder te gaan slapen omdat het water daar minder klotst maar vooral omdat we de dieselmotor daar minder ruiken.

Het enige probleem dat we moeten oplossen, hoewel het niet urgent is en zeker geen gevaar oplevert, is de diesel lekkage die we hebben bij de opvoerpomp.

Moe na het poetsen drinken we aan boord van de Wink een biertje (of wat) en Nienke maakt een lekkere maaltijd voor ons allen klaar.

Voldaan gaan we te kooi, opgewonden van deze eerste dag aan boord van ons eigen jacht.