Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Naar Engeland; Dag 7

We vertrekken om 04:30 uur uit Ramsgate, voor een lange tocht naar Londen. Het hele traject zullen we ruime wind varen.

Als we de monding van de Thames naderen, in het Princess Channel, zien we verdedigingswerken ui WW-II midden in zee staan. Het lijkt of ik in een film van War of the Worlds terecht ben gekomen. Het ziet er enigszins luguber uit…

Om 11:00 uur varen de de monding van de Thames op en we moeten met hoog water bij de Towerbridge aankomen zo rond 16:00 uur. Da’s best nog een eind varen. Omdat de Thames nogal kronkelt zullen we de wind uit alle richtingen krijgen en de wind zakt ook in, dus halen we het grootzeil weg als we de eerste bocht in de Thames hebben gemaakt. Als we na het passeren van de Thames Barrier bij het Milleniumdome aankomen bij zullen vlak bij bij Blackwell Point, de 0-meridiaan passeren, ofwel de GMT tijdslijn van Greenwich .

 

We zijn om 15:45 de laatste bocht door als we de Tower Bridge zien liggen.

Voor de Tower Bridge wachten we tot alle schepen zijn aangekomen zodat we met zijn allen kunnen schutten naar het Katherines Dock.

uiteindelijk meren we om 17:30 af in het Katherines Dock. Het is een lange tocht geweest vandaag!