Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2012; dag 2

Na een rustige eerste dag van de vakantie, hebben we vandaag wel ons handjes vol. De wind is 6 Bft NW als we vanuit Medemblik vertrekken en de golven bouwen toch nog aardig op. Den Oever is dus niet bezeild en dus moeten we kruisen.

Via de marifoon roep ik Breezandijk op maar krijg geen gehoor. Via de Centrale meldpost IJsselmeer check ik of er nog schietoefeningen zijn. Tot 3 juli wordt er niet geschoten, dus kunnen we onder de kust door naar Den Oever.
Ter hoogte van De Oude Zeug besluit ik toch om maar via de Wieringervlaak Den Oever te naderen, omdat we met de gegeven golfhoogtes en de beperkte diepgang misschien net niet voldoende water onder de kiel houden en we eenmaal tussen de ondieptes geen kant meer op kunnen.
Tegen 14:00 uur lopen we de Stevin sluizen binnen. Samen met een ander jacht worden we geschut.

Als we door de sluis zijn trekt de wind aan tot 27 knopen, 7 Bft dus. Tot nu toe hebben we met een enkel rif gezeild, maar ik besluit een tweede rif te trekken. In de Waddenhaven bereiden we ons voor op de tocht door naar Oudeschild op Texel.

Het tweede rif blijkt geen overbodige luxe. Het water staat in de gangboorden en de wind is NO geruimd. We komen ook meteen onze eerste zeehonden tegen.

20120704-122724.jpg

20120704-122747.jpg
Tegen een uur of half vijf lopen we Oudeschild binnen.