Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

6 juli; door het Schuitegat

Dit jaar was Vlieland Vlieland niet meer en we zijn even klaar met Vlieland. We vertrekken naar Terschelling. Een half uur voor hoogwater Vlieland varen we uit en we willen via de nieuwe route door het Schuitengat naar Terschelling. Als we uit de luwte van Vlieland komen staat er meteen 19-20 knopen wind. In de haven merk je daar niets van en velen worden verrast omdat ze te veel zeil hebben staan. Wij hadden preventief al een rif staan, iets wat meer regel dan uitzondering is als we op de Wadden varen.

IMG_0549Het is even zoeken waar de ingang zich precies bevindt, maar die ligt toch echt precies op de plak zoals ik die op de kaart heb gewijzigd, conform de BaZ. De ingang is smal en het is er redelijk druk. Veel charters die naar buiten gaan,maar wij moeten met hoogwater naar binnen. Maar uiteindelijk gaat het allemaal prima en met een uurtje varen, meren we af in Terschelling. Het is 11 uur en nog erg rustig; er liggen niet veel,schepen.

Terschelling roept meteen vakantiegevoel bij ons op, in tegenstelling tot Vlieland.

We blijven hier een paar dagen liggen.