Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Zeilvakantie 2014; dag 7 – 9

We blijven weer een paar dagen liggen op Vlieland. In onze ogen het mooiste eiland.
’s Maandags  en dinsdags is het mooi weer en we pielen war rond. Struinen door het dorp eten en drinken wat hier en daar.

De haven ligt vol met schepen die je het beste als drijvende caravans kunt bestempelen. Jonge gezinnen met te veel kinderen die drie weken afmeren in een box. Ik ben voorstander om een limiet van een aantal dagen in te stellen, zodat de plekken rouleren en ook andere zeiler de haven kunnen aandoen. Ik denk echter niet dat dit voorstel met gejuich zal worden ontvangen….

Op 9 juli is het weer buiig en 6-7 Bft uit het NW en we besluiten een rondje te gaan fietsen door de bossen en de duinen. Prachtig weer om te fietsen en zo achter de duinen met deze wind, hoewel schuin tegen, behoorlijk beschermd. We zijn er de hele middag zoet mee, maar weer een prachtig ritje.

IMG_0426

DSCF4059 DSCF4075 DSCF4071

Vanavond, het is woensdag 9 juli, speelt ook Nederland-Argentinië. We hebben een uitnodiging om bij de buren achter ons tv te komen kijken. Een prima aanbod.

Om 21:30 komt er een Fins schip, de Immigrant NS, binnen lopen. De haven is vol maar wij wenken hem om naast ons af te meren. Kalle, selt zich voor (ik versta Karl…), en is bezig met een rondreis van 3 tot 7 jaar vanuit Finland naar Zuid-Amerika.

Karl is helemaal stuk; hij heeft 11 uur op zee gezeten vanuit Borkum met zwaar weer.Ik help hem en hij verteldmij dat zijn fok gescheurd is en of er een zeilmaker in Vlieland zit. Ik do wat Googlen en weet van een paar dagen eerder dat er idd een zeilmaker zit. Niet een echte maar wel iemand die de zeilen kan repareren.

Met de oranje zwembroek weer in het want, moeten we toch kunnen winnen…..
14752227901_c7bf267c82_o