Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

15 juli 2009

Na een dagje van het mooie weer op Vlieland genoten te hebben, hebben we vandaag het plan om via Harlingen naar Texel te varen. De weersvoorspelling geeft echter Z-ZW 7Bft bij Texel op.

We vertrekken rond een uur of 10 met mooi weer en een 5 Bft Z-ZO vanuit Vlieland. De Stortemelk is zo mak als een lammetje, maar zodra we de Vlietstroom opsturen beginnen de golven aardig op te bouwen. En we moeten kruisen met deze wind. Karin kijkt met grote ogen in de diepe venijnige dalen…..

De wind trekt aan naar een dikke 6 Bft en hoewel een 1 rif hebben gestoken bij het vertrek hebben we met de gewone fok onze handen vol. Veel schepen motoren, maar bikkels als we zijn, zeilen wij er lustig op los.

Pas als we de Blauwe Slenk opdraaien kunnen we iets minder scherp varen en nemen de golven af. De wind ruimt naar ZW, maar waait nog wel stevig door. Nog steeds dik 6 Bft.

We varen met een groepje op en kunnen goed bij elkaar blijven.
Tegen een uur of 3 meren we af in de Noordhaven van Harlingen. We hebben besloten de nacht hier door te brengen om dat de voorspelling nog steeds 7 Bft bij Texel afgeeft.

Voor vandaag hebben we genoeg gehad.