Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Eerste weekend-trip tijdens Covid-19

Het is het weekend van 16 en 17 mei. Tot nu toe hebben we vanwege de Corona crisis alleen wat dagtochtjes gemaakt. De havens zijn immers gesloten voor bezoekers. Maar nu gaan zachtjes aan toch de havens weer gedeeltelijk open, waarbij het sanitair alleen voor dagrecreanten tussen 8 en 17 uur wordt geopend.

Niet dat dit voor ons een belemmering is; we zijn immers zelfvoorzienend. Maar gezellig is anders. Anderzijds mogen we onze handjes dichtknijpen dat we überhaupt nog kunnen varen. Velen kunnen niet eens bij de boot komen door de maatregelen.

We gaan naar Stavoren Marina. Dat is een ruime haven zodat je niet direct op elkaars lip ligt. Hoewel in mijn opinie je elkaar niet snel kan besmetten omdat er al snel meer da 1,5 meter tussen jou en de andere boot zit.

Het filmpje zegt meer dan 1000 woorden…