Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Rendez-vous met Backstage

Het is 3 mei al we wederom een dagje gaan zeilen. Van trips maken is het nog niet gekomen. De meeste jachthavens zijn gesloten, hoewel sommigen wel passanten toestaan. Er worden echter geen faciliteiten geboden.

Als we de sluis ut zeilen zie ik aan de horizon een ons bekend zeil. Dat van de Backstage, te herkennen aan de licht gekleurde fok met een donkerder gekleurd grootzeil.

Op de AIS zien we inderdaad dat het de Backstage is en we roepen hem op via de VHF. We kunnen het niet bijhouden dus de Backstage keert om zodat we op het water een veilige rendez-vous kunnen hebben met Margreet en Arco. Zo kunnen we mooi even bijpraten op het water. Met gebak van de verjaardag van Margreet.

Margreet en Arco hebben in Lemmer gelegen en zijn nu weer onderweg huiswaarts. We zeilen een stukje me ze op, maar de Dehler 38 loopt harder dan onze 37 en zachtjes aan wordt de afstand tussen ons groter. Ook de wind valt er helemaal uit, dus ter hoogte van de Rotterdamse hoek, keren wij om en gaan terug naar Lemmer. Drijvend, want wind is er nauwelijks meer…