Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Oh ja , we zeilen ook nog

Door mijn projectje met de NMEAtor, heb ik geen tijd meer gehad om de blog nog bij te werken met zeilverhalen.

Maar nu staat in ieder geval het dagtripje van 18 april er op.

Met mooi weer uit NO-richting en niet meer dan een knoop of 9 varen we ruime wind richting het Vrouwenzand, om en nabij, en dan weer terug.

Op de AIS zie opeens de Backstage verschijnen die onderweg blijken te zijn naar Den Oever. Zo leren we uit het radiocontact dat we hebben. Helaas kunnen we niet dicht genoeg in de buurt komen. Slecht heel in de verte zien we een zeiltje waarvan we allen maar kunnen vermoeden dat het de Backstage is.

Het is mooi weer, fris, en er is bijna geen boot op het water te bekennen. We zitten tenslotte volop in de Covid-19 crisis. Maar zo alleen op het IJsselmeer staan we niet bloot aan besmettingsgevaar en kunnen we ook niemand anders besmetten.

Als we bij de SB18 zijn ronden we de ton en gaan huiswaarts.

We zijn gezegend met de boot aan huis.