Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

1ste x Medemblik dit jaar

Het weekend van 31 augustus en 1 september. Het weer is prachtig en we kunnen in korte broek en t-shirt zeilen. Dat pakken we mooi nog even mee.

Het plan is Medemblik, want daar zijn we dit jaar nog niet geweest. Niet dat we het niet geprobeerd hebben, maar elke keer wijzigde er weer iets onderweg waardoor we er niet kwamen.

Het is rustig zeilweer en net als we ons beginnen te vervelen en afvragen of we de gennaker er niet bij moeten zetten, we varen dan bij de Hop Zuid voor Andijk, trekt de wind aan naar 16-18 knopen. Wij blij dat we de gennaker er niet op hebben gezet. Dit in tegenstelling tot een 34ft die achterop komt en nu ernstig moet vallen om de vlagen het hoofd te bieden.

Als we Medemblik binnenvaren zien we dat het behoorlijk druk is in de Middenhaven. We slaan dus stuurboord uit en varen de Pekelharing haven binnen. Daar hebben we zowaar de laatste box toegewezen gekregen. Zo druk is het er…

We reserveren een tafeltje bij de bistro op de hoek bij de brug. Tot nu toe hebben we daar altij heerlijk gegeten. Maar deze keer bevalt het ons niet zo; de hamburgers, de specialiteit daar, zijn een beetje lafjes.

Als we teruglopen lans de Midden Haven, begint het te onweren en we kunnen nog net schuilen voor een stortbui. Helaas hebben we deze keer onze kussen buiten laten liggen en die zij nu dus wel doorweekt. Net als de handdoeken die er ook nog lagen….

De volgende dag is het weer minder, goeie wind, maar frisser. Maar we kunnen wel lekker op tempo terug naar lemmer. We genieten onderweg van de prachtge wolkenpartijen die we zien krijgen.