Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

28 mei 2016: Zeilersdilemma

Gedurende de week worden er mooie temperaturen voorspeld voor het weekend. Op zaterdag ochtend geldt er echter een Code geel waarschuwing van het KNMI voor onweer en zware regenbuien met hagel. K*t denk je dan en wat ga je doen?

Een waar dilemma dus. Eerst maar eens op de fiets naar de dijk om te kijken hoe e.e.a. er uit ziet. We zien een heiige lucht met weinig wind en vreemd kleurende wolken..

IMG_0167

Kijkende op site die iets zinnigs kunnen zeggen over onweer, en vele weersites verder kom ik tot de conclusie dat er te veel onzekerheid is over het wegblijven van onweer.

onweer 1

Het beeld van Estofex laat ook niets aan onduidelijkheid over.

We besluiten niet te gaan. Bij het bijvullen van de diesel tank mol ik de afvuldop. Dat is er nog eentje met een bajonetsluiting die je met een lierhandel kan open draaien. Die zijn intussen zeer schaars geworden en alleen Georege Kniest in Almere heeft er nog twee liggen (een rode voor de brandstoftank en een blauwe voor de watertank). Ze worden voor ons weggelegd en we vertrekken naar Almere.

Rond een uur of 5 trekt er een onweersbui langs Lelystad richting het Noorden.

Onweer is er uiteindelijk toch even kort geweest, maar later dan voorspeld. We hadden achteraf dus best kunnen vertrekken….

onweer 2