Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

6 september; Lekker raggen

Het is klote weer. Dus gisteren zijn we naar de Hiswa te water geweest in Amsterdam. En vandaag staat er ook veel wind en af en toe een bui.

Rond een uur of 12 zijn we bij de boot. Er staan dikke schuimkoppen op de Houtrib, dus we besluiten maar niet te gaan varen. Aan boord scharrelen we even wat en rond een uur of 1 gaan we nog even kijken hoe de wind er bij staat. Het lijkt nu toch wat minder te waaien en we besluiten toch maar wel even te gaan varen.

Rond 13:30 varen we uit en we meten dan nog 18 knopen op de Houtrib. Voorbij het Commissarislicht nemen niet alleen de golven toe maar ook de wind loopt op tot 24-25 knopen en danst dan weer tussen de 20 en 23 knopen. We varen een stuk richting de Prinses Maxima haven en terug en trekken een paar baantjes. Het is wel lekker raggen even zo op het IJsselmeer. Goed om de kop even leeg te krijgen. Na twee uurtjes liggen we weer tevreden in de box.