Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

verjaardagsweekend 20 augustus

51 is het getal van vandaag. De verjaardag van Jeannet. We zijn een langweekend naar Lemmer waar we vanavond naar het Glemmer Beach festival gaan. O.a. Anouk treedt daar op. Dus een gezellig verjaardgsfeestje met Jeannet en 4500 anderen ­čÖé

Met de gennaker op halen we net genoeg snelheid om nog enigszins vooruit te komen. We zijn dan ook redelijk laat in Lemmer; 16:30 uur meren we af. We besluiten dus maar even een lekkere pizza te gaan eten bij onze favoriete pizzeria in Lemmer. Om 21:00 uur is het eerste optreden met Handsom Poets en daarna Anouk.

Het optreden is helemaal top; wat een strot heeft die Anouk.

De volgende dag varen we naar Hindelopen, maar bij gebrek aan wind motoren we vanaf de Steile Bank tot aan Hindelopen. Gek genoeg zijn wij de enige die een kegel voeren, terwijl er heel veel jachten, net zoals wij, met het zeil gehesen op de motor varen.

In de oude haven meren we af naast een groot klassiek zeiljacht uit Amsterdam. Het uit eten hebben we vandaag over gedaan bij Amme Gijs.

IMG_0806

Omdat er voor zondag weer zware windstoten worden voorspeld gaan we zaterdag dus weer richting huis. Het weer is nu beduidend beter dan de dagen ervoor  we kunnen nu wel lekker zeilen.

’s Avonds gaan we nog lekker voor anker op de Houtrib totdat de zon onder gaat.