Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

8 augustus 2015

Wederom een weekend met mooi weer en goede zeilomstandigheden. De wind in NNO5 bft en we willen naar Stavoren. De ET-O is niet echt bezeild dus maken we  eerst een slag richting de NO-polder. Als we overstag zijn gegaan krimpt de wind dus de ET-O is wederom niet bezeild, we zullen dus nog een klap moeten maken. Dat doen we bij de boeienlijn van het Enkhuizerzand. Als we de ET-O voorbij zijn besluiten we de bestemming te wijzigen in Enkhuizen en scherp aan de wind zeilend kunnen we net de ET-N niet bezeilen. Een extra klap dus wederom. We zeilen heerlijk en als we in de Compagnieshaven zijn krijgen we Q-21 toegewezen. Bij de box gekomen ligt daar al een schip afgemeerd, die eigenlijk in Q-22 had moeten liggen. We wisselen dus. Omdat het zulk mooi weer is hebben we besloten de kont tegen de steiger aan te leggen. Iets dat we eigenlijk nooit doen, maar de manoeuvre gaat prima. En het ligt wel relaxed. Op en afstappen is nu een peuleschil.

01F048E7-4B6C-40CE-AC00-8F12686F2419