Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

Verjaardagsweekend 1 augustus

54 is het getal van de dag; mijn verjaardag. Het is prachtig weer en we gaan naar Volendam. In een t-shirt en korte broek zeilen we relaxed over het Markermeer. Maar niet eerder natuurlijk dan dat ik mijn verjaardagskadootje heb uitgepakt. Jeannet heeft de naam van de boot op de stuurwielhoes laten drukken. En dat is prachtig geworden. Daarnaast heb ik een mooi stukje wanddecoratie gekregen en dat betekent veel voor mij.

Als we de sluis door zijn kunnen we in een rechte streep naar Volendam. Eenmaal afgemeerd aan de g steiger, het is best druk, nemen we een borrel en hebben we gereserveerd om bij Smit-Bokkum ons favoriete visgerecht te gaan eten; gerookte zeebaars.

De volgende dag is het wederom prachtig weer met niet te veel wind. We zetten de gennaker en zo kunnen we toch nog met een mooie snelheid richting Lelystad terugvaren. Onderweg hebben we veel problemen met de nieuwe marifoon met geïntegreerde AIS en GPS. Totaal onbruikbaar. Later blijkt dat de NMEA protocollen 1.1 en 2.0 elkaar in de weg zitten.

Omdat we redelijk op tijd terug zijn en het prachtig weer is besluiten we nog even voor anker te gaan op de Houtrib. Tijd om nog even het roer te inspecteren op evt. schade, hetgeen gelukkig niet zo blijkt te zijn. We hadden op Texel namelijk in de haven met laag water de grond geraakt, maar slecht met de kiel en niet met het roer.