Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.
Digitaal logboek van de reizen van de Yazz.

5 april 2015: 1ste Paasdag

Het is prachtig weer, maar met 6 graden nog erg fris. We gaan vandaag nog wat kleine zaken in orde brengen aan boord, zoals het kalibreren van de windmeter. De twee units aan boord geven heel wat anders aan dan de de windvaan in de mast.

De units zijn een Robertson Wind en Wind+ en de kalibratie mode bereik je door de linker en de rechter knoppen minstens 3 seconden tegelijkertijd ingedrukt te houden. Op de display verschijnt dan respectievelijk CP of CalP. Door nogmaals de twee knoppen tegelijkertijd in te drukken kan de windhoek aanpassen. Als je de correcte windhoek hebt bereikt druk je wederom de twee knoppen tegelijk in. Je bent dan uit de calibratie mode en kan nu met een van de knoppen naar respectievelijk EP of EndP op de display scrollen. Door wederom de twee knoppen tegelijkertijd in te drukken beëindig je het calibratie proces.

Bij ons moest ik bijna 180 graden corrigeren….(?).

Daarna zijn we nog even lekker gaan zeilen met een 12 knopen wind bereikten we toch snelheden van ruim boven de 6 knopen.

Omdat het water nog erg koud is (7°) is het belangrijk om een zwemvest te dragen. Als je overboord valt dan kan je binnen 10 minuten je spieren niet meer gebruiken en verdrink je. Met een zwemvest heb je ongeveer een uur om gered te worden voordat je bewusteloos raakt door onderkoeling.

Vandaar dat we promotiefilmpje hebben gemaakt.